Известие

Collapse
No announcement yet.

Досаден проблем с ламбда сонда

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Досаден проблем с ламбда сонда

Колеги, имам Алфа на газ, и на последък ми зачестиха грешките фиксирани от въпросната ламбда. Когато излезе грешката "светва" чек-а и автомобилът влиза в авариен режим, докато не се изчисти грешката. Някой имал ли е тези проблеми, и как се справя с тях.

Първоначално публикувано от drago147 Покажи съобщение
    Колеги, имам Алфа на газ, и на последък ми зачестиха грешките фиксирани от въпросната ламбда. Когато излезе грешката "светва" чек-а и автомобилът влиза в авариен режим, докато не се изчисти грешката. Някой имал ли е тези проблеми, и как се справя с тях.
    По два начина - или настройка на газовата, ако ламбдата е наред. Или смяна на ламбдата, ако е дефектирала

Comment

увеличаваме притока на газ, но няма особена разлика. Дано като сменя ламдата се оправи, че взе да става досадно

Comment

Не претендирам, че съм голям спец, но доколкото знам карането на газ ти сбърква показанията на ламбдата и каквото и да правиш, докато караш колата на газ ще си е така. За да дава коректни стойности си трябва каране на бензин.
        www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

С много прецизна настройка на газовата, чека няма да излиза. Ако ламбда сондата е наред де. Моята я карах много време без да и свeти чека, но 3-та сонда, след катализатора даде фира и сега си свети нон-стоп При тебе явно е някоя от предните... ако ти създава проблеми с динамиката на автомобила, след като светни чека.
          Last edited by zombiran; d.m.y г., 19:00.

Comment

увеличаваме притока на газ, но няма особена разлика. Дано като сменя ламдата се оправи, че взе да става досадно
            не прави глупости. Изчисти грешката и виж как се държи ламбдата на бензин. Това ти е критерий, ако не я следиш наживо с ФЕС, например
            Остави какво ти говорят останалите. Две коли имам на газ 147 и 156 и двете работят страхотно. Третата я смаза камион

Comment

Ламбда 2, и бедна смес във 2 цилиндър, това си е грешката...и 150-те кончета стават на 50. Иначе, да доста поразпитвах и точно тази сонда която каза колегата, обикновено газта я прецаква първа.

Comment

Ламбда 2, и бедна смес във 2 цилиндър, това си е грешката...и 150-те кончета стават на 50. Иначе, да доста поразпитвах и точно тази сонда която каза колегата, обикновено газта я прецаква първа.
                Не е вярно.Едната сонда е за 1 и 2 цилиндър, другата за 3 и 4. Нама как да определи, че точно 2 цилиндър е беден

Comment

на бензин си е ОК, просто нещо газовата прецаква нещата

Comment

давай на газаджия тогава и не слагай богата смес

Comment

За настройка на газовата си.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Елементарно,като имаш проблем на газ,си има раздел "Алфи на газ",и точка.Стига спам!
                        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

drago147 Когато ти излезе чека мини на Бензин ! Карай така 2-3 дена. Когато колата получава нормални данни грешките ще се изтрият и чека ще изгасне. Преди време така ме накараха да сменя здрава ламбда, Не послушах майсторите и минах на бензин. след 40-50км чека изчезна. както са казали и колегите... настройка на газова. Някъде в други теми бях чел че на ниски обороти сместа трябва да е бедна а не богата както сте направили вие.

Comment

Моята е същата,трия грешката и след 80-100 км пак светва чека.Като карам на бензин изгасва.Проблема е,че няма газаджия кадето да е регулира правилно.

Comment

Първоначално публикувано от bat_borko_ Покажи съобщение
                              Моята е същата,трия грешката и след 80-100 км пак светва чека.Като карам на бензин изгасва.Проблема е,че няма газаджия кадето да е регулира правилно.
                              Каква е твоята газова та няма кой?

Comment

Working...
                              X